Taula Valenciana d'Autors Teatrals, Prolec

La llengua Valenciana ha tingut en el teatre un dels seus pilars basics com a lliteratura solida i de proyeccio internacional.
Esta tradicio, que tan brillant va ser a finals del segle XIX i principis del XX, quan Escalante i la seua escola de sainetistes triomfaven en els escenaris, veu continuada ara la seua estela en este llibre que tinc l´honor de prologar.
La "Taula Valenciana d´Autors Teatrals" es la representacio viva del teatre valencià del segle XXI. I este llibre ho demostra, puix ha tingut l´acert de reunir un resum de tota la produccio teatral dels membres de la "Taula", incloent, a mes del titul d eles obres, els seus arguments.Este llibre serà molt util tant per als aficionats a l´art de Talia, com per als estudiosos que vullguen saber quins temes es tracten i quins personages apareixen en les obres del teatre valencià actual.
El conjunt del volum ens ve a confirmar que la lliteratura valenciana, en la seua expressio teatral, està tan viva com sempre; que hi ha una pinya d´autors valents i voluntariosos que, contra vent i marejades, mantenen viva la flama de l¨Idioma Valencià en els escenaris.
Qualsevol valencià que ame la seua Cultura es trobarà orgullos de descobrir, a traves d´este llibre, la situació del nostre teatre i l´obra dels nostres autors. Conste, per supost, la meua mes fervent felicitacio per a tots ells.

Fernando Giner Giner, President de la Diputacio de Valéncia


(C) 2000-2009 Joan Antoni Jurado i Garcia. Drets reservats.

Imprimir esta página