logo tf.jpg

 

 

MODALITAT

MAJORS

FALLA

NA JORDANA

OBRA

LA GABIA del periquito

AUTOR

JESUS I CATALA

Universidad CEU Cardenal Herrera

Consejo Superior de Investigaciones Científicas, Fundació Universitat de València, Universitat de València

Universitat Oberta de Catalunya

DIRECTED BY

PERE BORREGO & ILION TREBLICKA

DATA

10 DE FEBRER 2018

HORA

22:30

DURACIO

FINS ABANS DE L’HIMNE VALENCIÀ 01:35:00

Fins a tirar el telo 01:58:19

LLOC

TEATRE TALIA

 

DELEGATS DE JCF

NA CONSOL CUEVAS I GRACIA

 

ENRIC PEIRO I CONSTANT

 

JURATS PRESENTS

(D’esquerra a dreta)

 

 

present-m-murillo 2018-01-13 001jurados p.m

 

EN FRANCESC ALBERT I PASTOR

EN JOAN LOPEZ I NACHER

NA MARIA DEL MAR GODINA I JAIMEZ

 

 

 

 

 

 

VIDEO

 

COMENTARI

Nit de luxe en el Talia, la crem de la crem de la festa fallera per a fruïr de l’acte de Presentacio de la Fallera Major 2018 de la falla de la Plaça de Na Jordana, la senyoreta NURIA LLOPIS I BORREGO.

Es un poc o un massa complicat per a mi fer el comentari d’esta Presentacio, la veritat es que una part d’ella  la tinc molt clara i es el grandissim treball que un any mes han fet els jordaners en l’acte de la exaltacio de la seua Fallera Major. L’actuacio impecable en lo que respecta al ritme d’actuacio aixi com en les propies actuacions, s’ha notat la veterania de la comisso en tots els aspectes de la representacio, impressionant desplegament de vestuari en molt de colorit aixi com tambe les caracterisacions de pardals de tots els actors/ius intervinents, i com toca destacar als qui al meu pareixer ho han fet millor, sense desmereixer als demes,  de les dones EVA ATIENZA I MARIA JOSEP GALLEGO, dels homens JULIÀ PASTOR i ENRIC ANGELES.

La part menys clara del text es lo complicat que ha segut per a gran part del espectadors  el reconeixer al personages,  per supost que publics, que apareixien dalt de l’escenari, pense que l’aproposit si ha pecat de alguna cosa es de ser massa “intelectual”, parodiant ya que la cosa anava de pardals a la famosa revista “LA CODORNIZ”, “que era la revista más audaz para el lector más inteligente”. Com a anecdota final m’ha cridat l’atencio la sustitucio en la banda de Nuria dels colors de la bandera d’Espanya per el color vert tan arrelat en la falla.

NURIA, Fallera de Soca i arrel d’esta falla del barri del Carme, escomences esta nit la recta final del teu regnat, emocionant el teu discurs i tambe gran emocio en la teua persona, chiqueta no tens mes remei el teu carrec aixi t’ho demana, fruïx de la festa tot lo que pugues este tren passa nomes una vegada en la vida, encara que a voltes torna a passar pero ya no es lo mateix.

 

 

 

 

 

 

© TeatreFaller.com    Joan Antoni Jurado i García