logo tf.jpg

 

 

MODALITAT

PRESENTACIO MAJOR

FALLA

CADIÇ – RETOR  FEMENIA

OBRA

ANGELS I DIMONIS

DATA

15 FEBRER 2020

AUTOR

JAUME BRONCHUD

DIRIGIDA PER

JAUME BRONCHUD

LLOC

SALA CANAL

HORA

22:00

 

COMPONENTS DEL JURAT

(DE ESQUERRA A DRETA)

EN JOAN CESPEDES I GARRIDO

NA YOLANDA ROS I PRATS

EN JOAN JOSEP GARCIA I LOPEZ

PRESENT-M-BORRULL 2019-11-30 001

 

 

 

 

 

 

 

 

 

VIDEO

 

 

COMENTARI

 

Tenia curiositat per vore com la falla “Noscarmientaseixia de l'envit de presentar a ANGELITA. Ya sabem que el “tándem” ANGELITA-JAUME funciona com un rellonge Suís no solament a l'hora d'escriure aproposits sino tambe a l'hora d'interpretar-los. Enguany el “hándicap” era molt important, exaltar com a fallera major a la propia ANGELITA suposava prescindir del 50 per cent de la força. De ahi la meua curiositat, havien unes quantes opcions, podia encapçalar el repartiment JAIME solament, o podia compartir escena en ANGELITA, tenint en conte la dificultat d'un possible canvi de vestuari d'ella, per a poder aplegar al apoteosis vestida de valenciana. Puix be, ni per una ni per l'atra NOSCARMIENTAS va optar per una solucio intermija, que va ser, una actuació al principi d'ella vestida de valenciana per a no tornar a apareixer fins al moment de l’apoteosis, deixant el pes de la representacio als demes fallers ab Jaume al cap.

 

Tinc que dir que feia varis anys que no veia  una presentacio a concurs en un guió tan brutalment genial, ple de fallerismo, humor, ingeni, gracia, satira, poesia, emocions i drama, si exceptue la de l'eixercici anterior d'esta mateixa falla. Serà molt complicat superar este aproposit reunint tots els conceptes anteriorment exposts en una presentacio en la que es va conseguir fer riure, i a voltes plorar al public assistent, especialmrnt en el recort als grans de la festa i de la falla.

 

Genial Jaume Bronchud no solament com a guioniste, tambe com a actor i director, dificilissim de superar, al front d'un  extens repartiment d'actors, actrius i cos de ball, que varen compondre un preciós apoteosis inclosa una plantà al tomben.

 

ANGELITA, has tingut la presentacio que et mereixies per valenciana, per fallera i per excelent persona. Des de TEATREFALLER.COM, et desigem un regnat tan inmensament feliç com ha segut este començ, estic segur que des del cel JOSUE EL QUI PARA El SOL,  complirá en el seu treball i fará que lluïxca com mai en el teu honor ple de felicitat.

 

 

 

 

 

 

© TeatreFaller.com    Joan Antoni Jurado i García